Vreme rada data centra raste sa implementacijom online UPS sistema

Implementacija UPS sistema na mreži povećava vreme rada centra podataka i stabilnost napajanja

Cilj:

Povećati pouzdanost i vreme neprekidnog rada data centra sa opsegom zahteva za napajanjem od 1kva do 100kva kroz implementaciju onlajn UPS sistema.

Rešenje:

Da bi se zadovoljila potreba za stabilnim i neprekidnim napajanjem, centar podataka je implementirao različite onlajn UPS sisteme u rasponu od 1kwa do 100kwa, u zavisnosti od specifičnih potreba za napajanjem svakog rack-a. Online UPS sistemi nude konstantno i čisto napajanje, štiteći centar podataka od prekida napajanja, prenapona i fluktuacija.

Implementacija:

Sprovedena je sveobuhvatna procena potreba za napajanjem data centra, uključujući vršna i trenutna opterećenja i buduće projekcije. Na osnovu ove analize, centar podataka je primenio kombinaciju jednofaznih i trofaznih onlajn UPS sistema sa kapacitetima u rasponu od 1kwa do 100kwa. Sistemi su instalirani paralelno, obezbeđujući visoku dostupnost i redundantnost.

Rezultati:

Implementacija Online UPS sistema je rezultirala značajnim poboljšanjima u vremenu neprekidnog rada i stabilnosti napajanja data centra. Data centar nije imao zastoja zbog nestanka struje, prenapona ili fluktuacija, čime je obezbeđen neprekidan rad kritičnih sistema i aplikacija. Čisto i konstantno napajanje takođe je produžilo životni vek opreme i smanjilo troškove održavanja.

Prednosti:

  • Primena onlajn UPS sistema pružila je nekoliko prednosti data centru, uključujući:
  • Nema zastoja zbog nestanka struje, prenapona ili fluktuacija
  • Neprekidan rad kritičnih sistema i aplikacija
  • Povećana pouzdanost i stabilnost napajanja
  • Produžen vek trajanja opreme
  • Smanjeni troškovi održavanja

Zaključak:

Implementacija Online UPS sistema je bila uspešno rešenje za stabilnost napajanja i potrebe za radnim vremenom data centra. Rešenje je obezbedilo konstantno i čisto napajanje, poboljšavajući pouzdanost i stabilnost data centra uz smanjenje troškova održavanja i produženje životnog veka opreme. Kontaktirajte nas danas da biste saznali kako možemo da poboljšamo pouzdanost i radni rad vašeg centra podataka.